Астарта розпочала сезон цукроваріння

03 вересня 2018, 16:36 1894

Сезон цукроваріння 2018/2019 сезон агропромходингу «Астарта» 1 вересня відкрив Яреськівський цукровий завод (Полтавська область), який вже виготовив першу партію високоякісного цукру.

Як говориться у повідомленні компанії, слідом за ним сьогодні, 3 вересня, був запущений Жданівський завод у Вінницький області.

«Інші цукрові підприємства холдингу, згідно з графіком, розпочнуть роботу протягом вересня-початку жовтня», — говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, традиційно, старту нового сезону передувала ретельна підготовка і самих заводів, і команди цукровиків «Астарти» у тісній співпраці зі службами сільгоспвиробництва, заготівлі цукрових буряків, логістики та закупівель. У цілодобовому режимі «поле-доставка-переробка» сезон триватиме орієнтовно до кінця грудня.

Уточнюється, що за ремонтний період-2018 компанія інвестувала у цукрові заводи близько 300 млн грн.

«Це поточні ремонти та нові інвестпроекти,  наймасштабніші з яких стосуються жомопресових та жомосушарних відділень, оскільки на зовнішніх ринках зростає попит на гранульований жом, а також реконструкції градирень для зменшення використання технічної води», — повідомляють у компанії.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).