Агротрейд додала нову культуру до озимого клину

09 листопада 2021, 13:23 3184

Група «Агротрейд» завершила посівну озимих. Пшеницю почали сіяти в першій половині вересня в Чернігівській та Харківській областях, а закінчили роботи в полях Сумської області.

Цього року група «Агротрейд» збільшила площу посівів під озимою пшеницею до 19,3 тис. га, що майже на 4 тис. га (або 26%) більше, ніж минулого року, говориться у повідомленні компанії.

«Озима пшениця з року в рік дає стабільні результати, ми вміємо з нею працювати і отримуємо гарні врожаї. Для нас це високомаржинальна культура. До того ж це хороший попередник і збільшення площі посіву дозволить нам скоротити навантаження під час посівної навесні», — пояснює таке рішення директор агропромислового департаменту Групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

Цьогорічні умови для сівби були відмінні: ґрунт вологий, а температури сприятливі. Стандартно перед посівом озимих співробітники компанії виконали глибоке дискування і лущення. Традиційно восени виконується інсектицидний захист.

Загалом цього року група «Агротрейд» посіяла озимі культури майже на 30 тис. га в Харківській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях, де компанія обробляє землю. Окрім пшениці, 6,7 тис. на відведено під озимий ріпак, 930 га — під ячмінь, а під жито — 500 га.

Вперше компанія посіяла органічну озиму спельту, придбавши насіння у австрійських та вітчизняних виробників. Під нову культуру виділили майже 300 га у Харківській області.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак.  Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т. У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».