Agrofusion завершила збирання ранніх зернових

13 липня 2018, 14:52 3777

Група компаній Agrofusion завершила збирання ранніх зернових, загальна площа яких склала 11,8 тис. га, що на 30% більше минулорічних 9 тис. га.

Про це йдеться у повідомленні компанії

Як зазначається, вже другий рік поспіль складні погодні умови вносять корективи в плани з вирощування та збирання врожаю: різке зниження температури в березні завадило нормальному початку вегетації рослин; засуха в травні та на початку червня, не дозволила зерну набрати максимальної ваги; значні опади у другій половині червня знизили темпи збирання — жнива тривали майже 30 днів.

«Проте дотримання сівозміни, сталий розвиток та дбайливий підхід до роботи на землі дали позитивні результати — середня врожайність по групі компаній — 4,6 т/га. Найвища урожайність була зафіксована на зрошуваних землях та склала 9 т/га», — повідомили в компанії.

В Agrofusion зазначили, що вирощене зерно зібране якісно та без втрат. Цього року в жнивах було задіяно 35 комбайнів, 6 перевантажувачів, 200 вантажівок.

«Підготовку полів під врожай наступного року вже розпочато. Ми плануємо вирощувати озимі культури на площі 16,5 тис. га, в тому числі 600 га органічного жита», — уточнили в компанії


Для довідки: Agrofusion — вертикально інтегрований сільськогосподарський холдинг із замкнутим циклом виробництва, по вирощуванню томатів і їх подальшою переробкою в томатну пасту. Підприємства компанії розташовані на півдні України — в Миколаївській і Херсонській областях. Компанія об'єднує три заводи, 20 тис. га зрошуваних земель і два тепличних комплекси з вирощування розсади. Холдинг виробляє томатну пасту під торговою маркою ТМ «Інагро».