Аграрний фонд розпочав форвардні закупівлі на біржі

30 жовтня 2017, 11:05 2959

ПАТ «Аграрний фонд»  26 жовтня розпочав форвардну програму   закупівлі зерна врожаю 2018 р. на майданчику Аграрної біржі.

ПАТ «Аграрний фонд» планує на майданчику Аграрної біржі  закупити більше мільйона тонн зерна, співпрацюючи, як і раніше, і з великими агроходингами, і з малими та середніми фермерськими агрогосподарствами, говориться у повідомленні біржі.

«Загальна сума фінансування агровиробників, за попередніми підрахунками,   складатиме 3,1 млрд грн», — говориться у повідомленні.

Широке застосування такого інструменту як форвард допоможе вирішувати  питання цінових коливань та запровадить певну традицію закупівель на майбутнє — тим самим розширюючи можливості для учасників і надаючи їм більш гнучкий та адаптивний для їх бізнесу перелік біржових інструментів, вважають на Аграрній біржі.

Також зазначається, що фінансування форварду буде здійснюватися двома траншами.  Перший транш — 65% від загальної вартості контракту виробник отримає одразу після підписання угоди,  решту  — 35% виробник отримає після збору врожаю  та остаточної поставки його ПАТ «Аграрний фонд».


Для довідки: раніше «Аграрний фонд» повідомляв, що в 2017/18 МР планує по форварду закупити понад мільйон тонн зерна: 700 тис. т пшениці, 200 тис. т кукурудзи, 50 тис. т ячменю, 30 тис. т жита, 10 тис. т гречки, 10 тис. т вівса, 10 тис. т гороху жовтого.