Ринок зерна повертається до агровиробника

02 червня 2024, 09:20 1594

Війна та логістичні обмеження видозмінили ринок зерна, розвернувши його в інший бік — від виробника він перейшов до покупців. Але вже зараз ситуація на українському ринку змінюється.

Про це розповів комерційний директор по Україні компанії Kernel Олександр Головін під час Agro Ukraine Summit 2024.

«З початку повномасштабного вторгнення компанії, які могли логістично переміщати продукцію, отримали певні переваги. Але вже сьогодні та в майбутній період ринок повертається до класичного вигляду, повертається до виробника і, відповідно, до продавця всередині країни. Загалом, на мою думку, це добре, адже саме виробник є фундаментом, на якому будується аграрна галузь», — зазначає Олександр Головін.

За його словами, останні два роки для українського сільгоспвиробника були надто складними, і зміна ситуації на ринку на їхню користь дозволить аграріям отримати впевненість у тому, що вирощувати збіжжя потрібно. Уся вирощена продукція буде куплена, адже в Україні є вся необхідна інфраструктура для експорту.

Олександр Головін додав, що компанія Kernel цього сезону повернулася до програми співпраці з агровиробниками за форвардними контрактами.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua