Світове виробництво біодизеля встановило рекорд

23 червня 2024, 13:47 1943

Світове виробництво біодизеля досягло рекордного рівня.

Про це звідчать дані Міжнародної зернової ради (IGC), пише OFI.

Ґрунтуючись на офіційних даних, приватних джерелах і прогнозах, IGC оцінив, що світове виробництво біодизеля включно з гідроочищеною рослинною олією (HVO) склало 71,5 млн т торік. Це на 11% більше порівняно з 2022 роком. Таких показників вдалось досягити завдяки зростанню виробництва у Північній і Південній Америці та Азії.

Очікується, що глобальне виробництво 2024 року досягне найвищого рівня в 76,3 млн т, перевищивши виробництво попереднього року на 7%.

Останніми роками США, Бразилія та Індонезія розширили виробництво біодизеля, причому на ці три країни припадає майже 60% світового виробництва порівняно з 35% десятиліттям раніше.

Важливу роль у збільшенні цього сектору відіграла соєва олія. Згідно з дослідженням експертів, підвищення попиту на соєвий шрот призвело до розширення посівних площ цієї культури, тоді як споживання соєвої олії в харчовому секторі залишається практично незмінним.

Надалі очікується зростання урожаю сої в США та Аргентині, що призведе до більшого експорту продуктів переробки сої. Урожай сої у Бразилії покриває внутрішні потреби біодизельної галузі.