США та Британія не знімуть санкції з рф для деблокади українських портів

26 травня 2022, 13:25 787

Держдепартамент США відкидає пропозиції росії про відміну санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів.

Про це в ході брифінгу заявив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс, пише «Економічна правда».

«Звичайно, ми не зніматимемо санкції у відповідь на порожні обіцянки. І раніше ми чули порожні обіцянки від російської федерації. Я думаю, ми маємо підстави для скептицизму», — сказав Прайс. 

Він вважає, що найшвидше вирішення проблеми зростання цін на сировину та продовольство в усьому світі — це «припинення росіянами цієї жорстокої війни, припинення росією блокади портів України, припинення нападів на зернові елеватори, припинення нападів на судна із зерном».

У свою чергу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у Telegram-каналі заявив, що Велика Британія також відмовились послаблювати санкції проти росії для розблокування українських портів. 

«Важливо, що у США та Британії вже відмовилися від російської ідеї послаблення санкцій проти рф в обмін на розблокування українських портів. Очікуємо таких же дій і від ЄС. Ніколи не можна йти на умови злочинців», — зазначив він.