Гусячий сезон у Німеччині традиційно розпочинається з Дня Святого Мартіна 11 листопада. М'ясо для смаженого гусака надходить переважно зі Східної Європи. Так, у 2021 р. 98% імпортованої гусятини надійшло з Польщі та Угорщини.
Про це повідомляє Еuromeatnews.
За даними
Федерального статистичного управління (Destatis), в 2021 р. до Німеччини
було імпортовано близько 18,2 тис. т гусячого м'яса. 97,5% із них надійшли з
Польщі та Угорщини. Порівняно з попереднім роком імпорт гусятини скоротився на
2,4%. У 2020 р. було імпортовано майже 18,7 тис. т.
У 2021 р. в
Німеччині було вироблено майже 2,6 тис. т гусячого м'яса. У центрі уваги
знаходиться 4-й квартал: майже три чверті (73,6%) гусятини у 2021 р. було
вироблено у жовтні, листопаді та грудні. Лише на грудень припадало 38%
річного виробництва.
З погляду загального обсягу м'яса птиці, виробленого в Німеччині, гусяче, як правило, є винятком: лише 0,2% приблизно з 1,6 млн т м'яса птиці, отриманого в результаті комерційного забою в 2021 р., припадало на частку гусей. Найбільшу частку становили молоді бройлери (68,1%) та індички (27,8%), за ними йдуть супові курчата (2,6%) та качки (1,4%).