Польща та Угорщина є основними постачальниками гусятини на німецький ринок

19 листопада 2022, 16:00 2580

Гусячий сезон у Німеччині традиційно розпочинається з Дня Святого Мартіна 11 листопада. М'ясо для смаженого гусака надходить переважно зі Східної Європи. Так, у 2021 р. 98% імпортованої гусятини надійшло з Польщі та Угорщини.

Про це повідомляє Еuromeatnews.

За даними Федерального статистичного управління (Destatis), в 2021 р. до Німеччини було імпортовано близько 18,2  тис. т гусячого м'яса. 97,5% із них надійшли з Польщі та Угорщини. Порівняно з попереднім роком імпорт гусятини скоротився на 2,4%. У 2020 р. було імпортовано майже 18,7 тис. т.

У 2021 р. в Німеччині було вироблено майже 2,6 тис. т гусячого м'яса. У центрі уваги знаходиться 4-й квартал: майже три чверті (73,6%) гусятини у 2021 р. було вироблено у жовтні, листопаді та грудні. Лише на грудень припадало 38% річного виробництва.

З погляду загального обсягу м'яса птиці, виробленого в Німеччині, гусяче, як правило, є винятком: лише 0,2% приблизно з 1,6 млн т м'яса птиці, отриманого в результаті комерційного забою в 2021 р., припадало на частку гусей. Найбільшу частку становили молоді бройлери (68,1%) та індички (27,8%), за ними йдуть супові курчата (2,6%) та качки (1,4%).