Виробництво свинини в Китаї досягло 55,41 млн т, що є найвищим показником за останні вісім років.
У порівнянні з попереднім роком (52,96 млн т) виробництво зросло майже на 5%, повідомляє Reuters із посиланням на дані Національного бюро статистики КНР.
Водночас попит залишався низьким через обмеження, введені у зв’язку з COVID-19 у Китаї.
«Протягом 2022 року виробництво кормів було слабким, і ми також побачили, що це відображено в меншій річній кількості імпорту сої. Важко узгодити це високе виробництво м’яса зі зниженням виробництва кормів та імпорту сої», — зазначив співзасновник шанхайської сільськогосподарської консалтингової компанії Sitonia Consulting Дарін Фрідрікс.
Виробництво яловичини в Китаї також зросло минулого року на 3% — до 7,18 млн т, м'яса птиці — на 2,6% до 24,43 млн т, баранини — на 2% — до 5,25 млн т.