Про це повідомив координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков під час конференції «АгроМаркетинг 2018», організованої компанією «ПроАгро».
«Проблема антимікробної резистентності є на сьогодні топовою темою у світі. Антибіотики потрапляють в організм людей через продукти харчування. Потім, коли людина, хворіючи починає приймати антибіотики, вони не діють через причину звикання, організм стає стійким до дії певних антибіотиків», — пояснює Михайло Малков.
За його словами, це відбувається через неправильне використання самих антибіотиків, або ж вони можуть потрапляти до нас із їжею через традиційні продукти рослинництва чи тваринництва.
«Далеко не всі підприємства дотримуються правил біобезпеки і норм використання антибіотиків. Тому ми, із низкою глобальних донорів, почали вибудовувати цей проект і плануємо запустити його в жовтні. Але для цього потрібне приватно-державне партнерство», — зазначив Михайло Малков.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua