Аграріям Львівщини відшкодують 50% вартості насіння нішевих та овочевих культур

06 червня 2022, 19:00 1158

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА почав приймати від аграрних підприємств області документи на відшкодування вартості високорепродуктивного насіння нішевих та овочевих культур.

Відповідний напрям було затверджено в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки (із змінами на період воєнного стану). Приймання документів триватиме до 15 червня, говориться у повідомленні департаменту на сторінці у Facebook.

Згідно з умовами участі у програмі, відшкодувати вартість насіння можуть суб’єкти господарювання, які у поточному році закупили та висіяли сертифіковане високорепродукційне насіння гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюссельської, цвітної), буряка столового, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів не нижче першої репродукції або першого покоління гібрида. Розмір відшкодування становить до 50% вартості, але не більше 50 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.

«Цього року виробництво овочевих культур в Україні може помітно скоротитись через зменшення виробничих площ у деяких регіонах у зв’язку з бойовими діями. Клімат Львівщини дозволяє вирощувати майже весь перелік основних та нішевих овочевих культур, але не в усіх сільгоспвиробників області є такий досвід. Для того, щоб стимулювати розвиток регіонального виробництва овочів та нішевих культур, ми вирішили підтримати наших аграріїв шляхом відшкодування вартості насіння з обласного бюджету», — зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман.