Через окупацію овочевих регіонів продажі насіння зменшилися

06 червня 2022, 08:00 1579

У компанії «Енза Заден Україна» прогнозують, що продажі насіння істотно менші, ніж попереднього року, оскільки значна частина територій, де вирощуються овочі в промислових масштабах, знаходиться під окупацією.

Про це AgroPortal.ua розповів маркетолог компанії «Енза Заден Україна» Григорій Швець.

Григорій Швець

Цього року керівництво нашої компанії визначило основними пріоритетами в Україні збереження життя і здоров’я працівників та підтримку наших клієнтів. Зокрема, розглядаються та впроваджуються проєкти підтримки фермерів як посівним матеріалом, так і фінансово

До прикладу, «Енза Заден Україна» долучилась до благодійної ініціативи BORSCH, щоб підтримати українців з деокупованих територій.

Компанія передала насіння культур борщового набору, зокрема цибулю ріпчасту, яка розрахована на площу близько 12 га; швидкорослі культури, які в найкоротші терміни дають продукцію, такі як салат — 12 га, редис — 1 га, шпинат — 0,5 га. 

До переліку також увійшли традиційні культури, що використовуються як для споживання у свіжому вигляді, так і для переробки: томати на площу 30 га, огірки — 5 га, кабачки — 3 га, цвітна капуста — 10 га. Баштанні культури представлені насінням динь та кавунів на загальну площу 10 га.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua