Аграрії просять банки кредитувати «червоні» області

01 травня 2022, 12:00 1688

Найбільша проблема сільгоспвиробників сьогодні — це неможливість вивезення збіжжя. Оскільки зерно не відвантажується, немає фінансових надходжень, тож аграрії опинилися в ситуації недостатнього фінансування.

Про це повідомила фінансовий директор компанії Agromino Світлана Омельченко під час вебінару Trend&Hedge Club.

«В Agromino залишилося нереалізованим 20% зерна, яке коштує близько $12 млн. При цьому сьогодні нам не вистачає $3 млн на посівну», — розповідає Світлана Омельченко. 

За її словами, компанія обробляє 42 тис. га землі, з яких частина знаходиться в Харківській області, й банки відмовляються надавати кредити, відносячи всю область до «червоної» зони.

«Маємо на Харківщині 15 тис. га в Богодухівському районі, бойові дії проходять на відстані 50 км, але ми там проводимо посівну. Також є землі у Вовчанському районі, який окупований, там посівна не відбувається, але на 5 тис. га посіяна озима пшениця, і ми впевнені що зберемо врожай», — зазначає Світлана Омельченко.

Вона додає, що компанія переконує банки, що не можна всю область, на частині території якої проходять бойові дії, відносити до «червоної» зони. 

«Через закрите фінансування страждає 60% області, яка може проводити роботу. Тому прохання до банків — переглянути рішення по областях, де відбуваються бойові дії», — резюмує Світлана Омельченко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua