За словами бджоляра, найкорисніший мед — натуральний і визрівший, його можна зберігати десятиліттями. Справжній мед завжди стелиться при наливанні та має схильність до кристалізації.
«Свій мед зберігаю у харчових бідонах, щоправда, довго він не затримується — все розбирають. А ще завжди роблю аналіз продукту, щоб у покупців не було жодних сумнівів щодо натуральності», — розповідає Володимир Пащенко.
Мед із власної пасіки бджоляр реалізовує по всій Україні — Харків, Київ, Львів. Вагому частку продає на центральному ринку в Сумах. Ціну цього року ставить трішки нижчу, ніж зазвичай. Війна внесла свої корективи, у людей мало коштів, особливо у пенсіонерів. Зі своєї пасіки, окрім меду, продає сім'ї бджіл, пилок, прополіс.