Виноробня Petervine відкрилася для відвідувачів

08 вересня 2024, 12:30 764

Цього року на винограднику та виноробні Petervine облаштували дегустаційний зал місткістю до 30 осіб, куди кожен зможе приїхати покуштувати вино, найкращі крафтові сири місцевих виробників, які отримали відзнаки на міжнародних конкурсах.

Про це AgroPortal.ua розповіли власники виноробні Petervine на Львівщині Петро та Юрій Федина.

«Також із задоволенням проводимо екскурсії виноградником, розповідаємо і показуємо, як вирощувати ягоду. Щоб потрапити на екскурсію, потрібно за 2-3 дні просто зателефонувати, щоб можна було запланувати роботу. В нас роботи не закінчуються: весною садимо новий виноград і підв’язуємо дорослий, влітку виконуємо зелені операції — обрізання, підв'язування, пасинкування, кінець літа і осінь — збір винограду та виготовлення вина, зима — основне обрізання та догляд і розлив вина», — розповідає Юрій Федина.

До речі, 2024 року вина від Petervine («Дублянський», «Аромія» та «Вальвін Мускат») отримали золоті медалі на Wine & Spirits Awards у Києві. Виготовлені вони з винограду, вирощеного на Львівщині. 

Крім того, підприємці пробують й інші ніші, пов’язані з виноградарством. Наприклад, торік спробували виготовити 100% виноградний сік із кожного сорту окремо, без додавання цукру та води. Його можна розводити у пропорції 1:3 із водою без втрати смакових якостей. За словами Юрія Федини, клієнтам дуже сподобалось — сік смакує, як і вино, кожен сорт по-різному. 


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua