У виробників консервів скоротився період переробки овочів

23 жовтня 2023, 14:25 1900

Джерело фото: AgroPortal.ua

Цьогоріч переробники овочів повністю забезпечені вітчизняною сировиною, але час на переробку значно скоротився. Раніше виробництво овочевих консервів починалося з липня і тривало аж до кінця жовтня. Зараз це переважно один місяць — вересень, оскільки продукти повинні бути достиглими.

Про це AgroPortal.ua на виставці Anuga розповіла директорка ТОВ «Агроніка» Ірина Євсєєва. 

Переробні потужності підприємства знаходяться у Кам'янському Дніпропетровської області. Виробляють фруктову та овочеву консервацію. Уся сировина, за виключенням цитрусових, українського походження. 

«Фермери працюють, незважаючи на війну, постачають малину, чорну смородину тощо. Минулого року відчували сильний дефіцит овочевої сировини через окупацію Херсонської області. Цього року ми використовуємо сировину повністю з Дніпропетровщини. Адже наші аграрії виростили овочі в достатній кількості. І якість дуже гарна», — зауважила Ірина Євсєєва.


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua