У одній із громад Сумщини планують створити молочний кластер

15 липня 2023, 10:30 3708

Попівською сільською радою підписано меморандум про наміри забезпечення розгортання молочного кластеру у Попівській територіальній громаді на Сумщині в межах інвестиційного проєкту «Молочний кластер у Вашій громаді».

Про це AgroPortal.ua розповів очільник Попівської ТГ Анатолій Боярчук.

propData.content.image
Анатолій Боярчук, очільник Попівської ТГ

Один із напрямів розвитку підприємництва, який у перспективі можливий у громаді, — це розвиток сімейних молочних ферм на основі проєкту, що реалізується кластером «Натуральне молоко» за підтримки ТОВ «УкрМілкІнвест». Він спрямований на розвиток молочного тваринництва шляхом допомоги у створенні сімейних молочних ферм та молочних кооперативів на їхній основі.

За словами Анатолія Боярчука, вже отримана перша інвестиція від проєкту «Сімейні молочні ферми». Перший фермер отримав інвестицію у вигляді нетелей голштинської породи загальною вартістю 154 тис. грн для розвитку молочної ферми. Їхня середня продуктивність у зазначеному господарстві склала 7 тис. л молока на рік на одну корову. Питання реалізації молока господарством за їхнім бажанням вирішується самостійно.

«Громада і надалі планує сприяти залученню до створення сімейних молочних ферм для забезпечення сталого розвитку сільських територій та підтримки підприємництва у кожному населеному пункті ТГ»,  зазначає  Анатолій Боярчук.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua