Неймовірні села України 2022. Фіналісти конкурсу

01 липня 2022, 12:00 4548

Редакція аграрного онлайн-видання AgroPortal.ua спільно з Посольством Королівства Нідерландів в Україні обрала 10 фіналістів Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022».

У 2022 році конкурс «Неймовірні села України» стартував під гаслом сталого розвитку. Проєкти розглядались за такими напрямами: кругове виробництво, ефективне управління відходами, раціональне використання ресурсів, відновлювальна енергетика та кооперативний рух.

З початку повномасштабної війни редакція AgroPortal.ua поставила конкурс на паузу. Та попри це українці продовжували надсилати свої проєкти розвитку сільських територій.

Загалом видання отримало 120 заявок до війни та 90 з початком бойових дій на території України. До війни найбільш активними при подачі заявок були жителі Івано-Франківської та Луганської областей, а після — мешканці Чернігівщини.

Отож, фіналісти!

*Села розташовані в алфавітному порядку

Фіналісти конкурсу «Неймовірні села України 2022»

Історії сіл-фіналістів та детальний опис їхніх проєктів можна переглянути тут (поступово з'явиться інформація про кожне село).

З 4 липня освітній партнер конкурсу «Неймовірні села України 2022» — Інститут партнерства та сталого розвитку — проведе для громад, котрі пройшли до фіналу, серію тренінгів для забезпечення ефективної підготовки до захисту їхніх проєктів перед членами Експертної ради конкурсу.

Онлайн-захист проєктів-фіналістів конкурсу відбудеться наприкінці липня 2022 року (дату буде оголошено окремо). 

Село-переможець Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022» отримає 100 тис. грн на реалізацію проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Ще 2 села-фіналіста отримають по 50 тис. грн.

Примітка. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідних засобів чи технічних ресурсів для реалізації проєкту. Сума вказана без урахування податків та зборів.


Приєднуйтеся до Facebook-спільноти «Неймовірні села України»!