На Закарпатті працює пасіка із півстолітньою історією

10 вересня 2024, 16:50 862

Солодка справа у родині Коцурів на Закарпатті передається від покоління до покоління з 1977 року. На пасіці працюють родиною, і кожен має тут свої обов’язки.

Про це AgroPortal.ua розповів бджоляр у четвертому поколінні сімейної пасіки «Турянська бджілка» Даниїл Коцур, він же й відповідальний за рекламу та логістику продукції.

«Пасіка на сьогодні налічує 170 вуликів, вона у нас стаціонарна. Серед порід перевагу надаємо карпатській бджолі. У нас 2 пасіки, одна в мальовничому селі Турʼя Пасіка, інша — в місті Перечин біля Лавандової гори, де висаджено 10 га лаванди», — розповідає Даниїл Коцур. 

Якоїсь середньої кількості меду, викачаної за сезон, пасічник назвати не може, говорить, що все дуже по-різному. Єдине, за їхнім досвідом і спостереженнями, відмічає, що меду на Закарпатті набагато менше порівняно з центральною Україною. 

В асортименті — лавандовий, гірський, лісовий мед, є ще й з горішками, також паста Амосова, прополіс, пилок, перга, забрус, соти і багато інших продуктів. Порадувати себе смаколиками від сімейної пасіки «Турянська бджілка» можна, зробивши замовлення на сторінці у Facebook або Instagram.

«Війна, звісно, змінила світогляд і ведення нашої справи, але ми залишаємось вірні цій справі та продовжуємо працювати далі. Планів багато, але найголовніше для нас — це завершення війни, тоді вже можна говорити про щось конкретне», — зазначає Даниїл Коцур.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua