Джерело фото: AgroPortal.ua
Екоферма «Веселі козенята», яка знаходиться у селі Хомівка на Тернопільщині, завершує облаштування просторого дегустаційного залу та сирного льоху.
Про це AgroPortal.ua повідомив власник Тарас Назар.
Сьогодні на фермі проживає 75 кіз. Найбільше тримають тварин нубійської породи. Зааненських — менше, переважно для різноманіття смаку сирів, адже їхнє молоко змінює смак залежно від раціону. А бурських, м’ясної породи, утримують для краси.
Виготовляють 7 видів сиру. Цього сезону вирішили спробувати додавати ягідні концентрати до продукту — зокрема, чорничний і бузиновий. Попри складність технології, новинка вже на фінішній прямій.
Цікаво, що у господарстві використовують непастеризоване молоко — хочуть зберегти автентичність сиру. «Нашу продукцію можна придбати лише на фермі, тому ми стараємося збільшити коло відвідувачів. Акцент — на школярів та сім'ї з дітьми», — зазначає Тарас.
«Веселі козенята» пропонує повноцінний сільський відпочинок. Відвідувачі можуть прогулятися господарством, поспостерігати за тваринами, а завершити маршрут дегустацією крафтових сирів.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua