На Харківщині розширюються площі під теплицями

25 лютого 2023, 08:40 2808

Цього року в ПП «Органічна теплиця» (Харківська обл.) планують збільшити площу, додати ще 0,5 га теплиць. Цей проєкт був запланований задовго до початку війни, але на рік його змушені були призупинити.

Про це AgroPortal.ua повідомив засновник ТОВ «ТЕРРА» та ПП «Органічна теплиця» Олександр Ясинський.

propData.content.image

Минулого року перед нами стояло завдання зберегти те, що є. До війни ми все ж таки встигли інвестувати кошти в цей проєкт: закупили обладнання і конструкції, тому вирішили продовжити його, адже віримо у нашу перемогу і майбутнє нашої держави. До асортименту додаємо перець, баклажани, кілька видів томатів, навіть планували переробку. Для цього отримали невеликий грант на обладнання, та, мабуть, все ж таки цьогоріч не будемо його запускати, оскільки потрібно ще опрацювати технологію.

За його словами, на підприємстві «Органічна теплиця» з лютого розпочався новий сезон, який триватиме до середини грудня. Вже зараз тут збирають овочі для постачання в торговельні мережі. Основною продукцією є огірки крупноплідні сорту Атлет, коктейльні томати та черрі. Це потужне підприємство вирощує до 100 т органічної продукції на рік.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua