На Дніпропетровщині запустили виробництво яблучних фріпсів з медом

03 вересня 2022, 08:00 3231

Бренд «Герцевські крафтолики» (с. Маломиколаївка, Дніпропетровщина) розширив асортимент продукції — відтепер тут виготовляють яблучні фріпси з медом, горішками та кунжутом.

Про це AgroPortal.ua розповіла староста Петрівського старостинського округу, до якого належить Маломиколаївка, Світлана Гарнадко. 

Світлана Гарнадко, староста Петрівського старостинського округу
Сьогодні нашою основною діяльністю є виробництво сухих борщів та супів на потреби ЗСУ — три з п’яти сушарок задіяні в цьому напрямі, ще дві використовуємо для виготовлення цукатів та фріпсів на продаж.

Нещодавно Світлана Гарнадко побачила в соцмережі фріпси з медом і вирішила спробувати їх зробити, тим більше, що сировина вся в наявності: яблука та горіхи з саду, а мед — з пасіки односельчанки.

Ціна фріпсів: 70 грн за 55 г та 140 грн за 120 г. Замовити можна тут.


Для довідки: бренд «Герцевські крафтолики» — це кооперація зусиль мешканок села Маломиколаївка, що на Дніпропетровщині. В 2020 р. вони перемогли у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України», організатором якого є онлайн-видання AgroPortal.ua у партнерстві з Посольством Королівства Нідерландів в Україні, та закупили обладнання для виготовлення цукатів з гарбузу та інших овочів.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua