Думка: Аграрії дедалі більше надають перевагу кукурудзі вітчизняного виробництва

18 вересня 2018, 11:28 3461

Багато господарств в Україні від фермерських до агрохолдингів  вже мають досвід використання гібридів черкаського «Маїсу» та отримують добрі врожаї.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний директор компанії ТОВ «Агро Арена» Геннадій Санченко під час NaPoli. Agribusiness Day в Черкасах.

Сьогодні черкаський «Маїс» пропонує аграріям повну лінійку потужних гібридів з ФАО від 180 до 420 для всіх зон вирощування в Україні, що характеризуються стабільністю за різних погодних умов та мають привабливу для аграрія ціну.

«Більше ФАО потребує вищих температур, які сьогодні характерні для північних областей України — Сумської, Чернігівської, Волинської, Житомирської. Якщо раніше там сіяли кукурудзу ФАО 180-200, то вже зараз аграрії перейшли на ФАО 250», — розповідає Геннадій Санченко.

За його словами, в лінійці компанії-виробника ТОВ «АПК «Маїс», продукцію якої представляє на ринку ТОВ «Агро Арена», якраз  є одні з найкращих гібридів кукурудзи в цій групі  ФАО.

«Цього разу на демонстраційному полі NaPoli. Agribusiness Day представлено 20 гібридів, з яких 10 вітчизняної селекції. Також аграрії познайомилися з двома новими гібридам, які вже вийдуть на ринок на наступний сезон. Всім відомо, що на насіннєвому заводі ТОВ «АПК «Маїс» виробляють насіння кукурудзи на замовлення такі світові компанії як «Лімагрейн» і «Монсанто». Тому аграрії, купуючи гібриди вітчизняного виробника, впевнені в якості насіннєвого матеріалу», — зазначає Геннадій Санченко.

Він додав, що ТОВ «Агро Арена» намагається популяризувати гібриди від українського виробника, адже сьогодні вітчизняна селекція не обмежується пострадянськими здобутками, а вже є результатом співробітництва з європейськими селекційними інститутами.

«Іноземні компанії привабливі для сільгоспвиробників швидким поповненням портфеля новинками, активним розширенням лінійки гібридів, маркетингом. А «Маїс» пропонує ринку такі гібриди, як Моніка 350МВ, Новий, ДН Аншлаг, які з року в рік є беззаперечними лідерами масового виробництва в Україні. Звісно, в компанії «Маїс» немає таких потужних і глобальних селекційних програм як в Bayer чи DuРont, але український виробник також щороку  виводить на ринок нові продукти, не в такій кількості, як світові насіннєві гіганти, але в цьому напрямі «Маїс» теж росте, а також постійно вдосконалює рецепти протруювання насіння, пропонує аграріям індивідуальні схеми фунгіцидної обробки насіння в залежності від потреб господарства», — зазначає Геннадій Санченко.


Для довідки: ТОВ «Агро Арена» — національний дистриб’ютор насіння кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці, ріпаку та гороху озимого, ЗЗР та мікродобрив — пропонує не тільки якісні ресурси, а й програми фінансової підтримки та розвитку аграріям, агрострахування. Компанія має представництва в усіх областях України і будує стратегію так, щоб відповідати найвищим вимогам клієнтів. Мета — бути лідером та експертом аграрного ринку в сфері надання аграріям якісних агро- та бізнесових рішень задля отримання максимального результату.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua