Фермери назвали найбільш вигідний варіант для сушіння зерна

16 вересня 2024, 13:20 615

Елеваторні потужності СФГ «Вікторія» на Хмельниччині становлять 7,5 тис. т одночасного зберігання, зерносушарка LUBNYMASH обладнана автоматичним твердопаливним теплогенератором потужністю 5 МВт від української компанії GRECO GROUP.

Про це AgroPortal.ua розповів власник фермерського господарства «Вікторія» Олександр Голомах.

propData.content.image
Олександр Голомах, власник фермерського господарства «Вікторія»

За підрахунками, саме такий варіант сушіння зерна для нас виявився найбільш вигідним, адже собівартість сушіння становить 8-11 грн на 1 т%. Взагалі з українською компанією-виробником автоматичних твердопаливних теплогенераторів GRECO GROUP працювати легко, все автоматизовано. Загалом це одна з найкращих компаній в Україні з найшвидшим сервісом, який лише може бути.

Для сушіння кукурудзи у СФГ «Вікторія» використовують соняшникову пелету. Автоматичний твердопаливний теплогенератор має бункер для завантаження палива обсягом 4 т. За словами фермера, це дуже зручно, адже на одному завантаженні сушарка LUBNYMASH потужністю 350 т/год (за сушіння кукурудзи з 24 до 14% вологості) працює пів доби. У господарстві напрацювали графік для цілодобової роботи — завантажують паливо двічі на добу: зранку та ввечері.

Загалом GRECO GROUP пропонує автоматичні твердопаливні теплогенератори потужністю від 2 до 20 МВт. Вони працюють на палеті, щепі, зернових або інших сипких матеріалах.

До того ж автоматичний твердопаливний теплогенератор GRECO GROUP приєднується практично до всіх типів сушарок. Водночас найбільш затребувані серед агровиробників, які переобладнують сушарки на альтернативне паливо, автоматичні твердопаливні генератори потужністю від 4 до 8 МВт. Саме такі підходять для найбільш розповсюджених за потужністю та обсягом зерносушарок.

Проєкт #СушиPRO100 реалізується за підтримки компаній LUBNYMASH & GRECO GROUP


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua