Аграрії збільшують площі під кавунами. Чи потребує цього ринок?
Цього сезону спостерігається зростання зацікавленості аграріїв до нішевих типів дині — Піель де Сапо, Амарілло, Канталуп.
Про це AgroPortal.ua розповів маркетолог ТОВ «Енза Заден Україна» Григорій Швець.
«По-перше, люди, які повернулись з-за кордону, спробували там ці дині й хочуть купувати їх в Україні. По-друге — такі дині мають ширше вікно збуту, деякі можуть зберігатися до п’яти місяців, а це вже важливо для фермерів, продавців на ринку та супермаркетів», — зазначив Григорій Швець.
За його словами, попит покупців вищий на кавуни, ніж на диню. Тож фермери орієнтовані на вирощування кавунів, і якщо постане вибір між динею та кавуном, вони оберуть останній.
Світлана Цибульська, AgroPortal.ua