«Паростки пшениці упродовж 12-14 днів виростають до 15 см. Потім їх зрізаємо і робимо з них дуже корисний сік», — розповідає засновник ФГ Koval Ярослав Коваленко.
Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити — до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.
За словами Коваленка, вітграс має ряд корисних властивостей. Зокрема, підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров'яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.
1 шот зеленого соку щоранку — це проста і дуже корисна звичка. Це мінімальне зусилля, яке приносить відчутний результат.
Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко.
Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшнику, гірчиці, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку, пшениці.
AgroPortal.ua за матеріалами Укрінформ