Свіжа зелень та перші овочі вже в продажі. На прилавках є і ревінь. Сезон його збору триватиме аж до кінця літа. AgroPortal.ua разом із ТМ «ОСЬО», що знаходиться на Київщині, розвінчав деякі твердження про ревінь.

Власниця ТМ «ОСЬО» Юлія Ворощук, яка має під Києвом найбільше в Україні поле ревеню, стверджує, що цей овоч може рости на одному місці до 15 років, але плодоносити перестане після 7 років.

«Для кращого плодоношення в промислових масштабах однозначно краще переносити ділянку. Якщо рослина довго росте на одному місці, з’являється ризик утворення хвороб. Тому краще здійснювати сівозміну хоча би раз на 10 років», — каже фермерка.

За словами Юлії Ворощук, коли весною ревінь починає цвісти, то всі соки та поживні речовини йдуть на квітку, на формування в ній насіння. Тому квітконоси краще видаляти, тоді ревінь буде давати більше пагонів. Але якщо вирощувати ревінь для збору насіння, тоді квітконос — саме те, що потрібно.

#ВоєннаФермерша. Як поєднати два фронти #ВоєннаФермерша. Як поєднати два фронти

Ранок 24 лютого змінив життя кожного українця — розпочалася повномасштабна війна росії проти України. Хтось сподівався, що цього не станеться, а хтось розумів, що біди не уникнути.

Румбамбар: відродження забутого смаколику Румбамбар: відродження забутого смаколику Власниця ТМ «ОСЬО» Юлія Ворощук має під Києвом найбільше в Україні поле румбамбару, або, як його частіше називають, — ревеню. Господарство знаходиться в селі Райківщина Яготинського району, де орендується 19 га, з яких 10 га — під ревенем.

«Щавлева кислота, яка міститься в черешку ревеню, не є токсичною. Єдине, що люди, в яких є ризик до утворення оксалатів, повинні вживати менше кислих овочів, зокрема й ревеню. Де дійсно багато щавлевої кислоти, так це в листі ревеню. Його вживати в їжу не можна навіть тваринам», — зазначає власниця ТМ «ОСЬО».

Юлія Ворощук каже, що ревінь — це не білкова культура, тому його споживання ніяк не призводить до нарощування маси. А от збір ревеню на плантації чи зривання квітконосів — навпаки :)

«Ревінь містить дуже багато заліза, але за його кількістю ревінь не можна порівнювати з яблуками. В них навіть залежно від сорту вміст заліза відрізняється. А от кількість магнію однакова і в ревені, і в яблуках», — розповідає підприємиця.

Юлія Ворощук зазначає, що додавати ревінь можна до будь-якої страви, навіть у борщ. «Ревінь варять, смажать, запікають — готують в різних варіаціях. Якщо є бажання експериментувати на кухні, то ревінь — саме той овоч, з яким це можна робити», — говорить вона.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua

Окупований сад. Як працює найбільший виробник кизилу Окупований сад. Як працює найбільший виробник кизилу

На Запоріжчині росте офіційно найбільший кизиловий сад у Європі, а неофіційно — найбільший у світі. Сьогодні сад знаходиться в окупації — на його території рашисти облаштували військову базу. 

Мультимедіа