Дозріли до переробки: фермерам дорога в крафтове виробництво
Органічна овочева ферма «ОСЬО», яка знаходиться на Київщині, щороку вирощує невеликі, але цікаві столові гарбузи на площі 1-1,5 га.
Про це AgroPortal.ua повідомляє власниця ферми Юлія Ворощук.
Серед сортів є як українська Ждана, польський Прованс, так і вже популярні Хоккайдо та Батернат.
«Люди зараз не варять просто гарбузову кашу, а роблять крем-супи, запіканки, снеки. А це потребує від гарбуза відповідного смаку. Купують гарбузи до 2,5 кг, більші немає де зберігати. Якщо все ж купуєте великий гарбуз, то його можна порізати на шматочки і покласти в морозильнну камеру. Зимою будете ласувати смакотою», — зазначає фермерка.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua