На Київщині вирощують органічні солодкі гарбузи

01 жовтня 2023, 09:20 5219

Органічна овочева ферма «ОСЬО», яка знаходиться на Київщині, щороку вирощує невеликі, але цікаві столові гарбузи на площі 1-1,5 га.

Про це AgroPortal.ua повідомляє власниця ферми Юлія Ворощук.

Серед сортів є як українська Ждана, польський Прованс, так і вже популярні Хоккайдо та Батернат.

«Люди зараз не варять просто гарбузову кашу, а роблять крем-супи, запіканки, снеки. А це потребує від гарбуза відповідного смаку. Купують гарбузи до 2,5 кг, більші немає де зберігати. Якщо все ж купуєте великий гарбуз, то його можна порізати на шматочки і покласти в морозильнну камеру. Зимою будете ласувати смакотою», — зазначає фермерка.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua