Виробництво спецій з часникових стрілок

05 листопада 2020, 06:29 3401

Деякі господині позбуваються часникових стрілок, але не на Львівщині. Співвласниця львівських «Полуничних пагорбів» Світлана Бегей знайшла для них чудове застосування.

«Після довгих роздумів про доступну весняну зелень для сушіння, нашим вибором стали часникові стрілки. Як і кожна господиня я їх позбувалася. Але потім подумала: «А що буде, якщо їх засушити? Ми нарізали їх дрібненько і висушили. Запах залишився неймовірний, щойно зірваного! Стрілки часнику повністю зберегли свій насичений зелений колір і, що дуже важливо — всі вітаміни і біологічно активні речовини», — розповідає господиня.

На відміну від часнику, часникові стрілки не мають шкідливих ферментів, які впливають на підшлункову залозу, вмісту вітаміну «С» мають набагато більше ніж пір'я цибулі, заліза більше ніж яблуко, а ще вони низькокалорійні і допомагають спалювати підшкірний жир.

Тому їх сміло можна вживати в їжу. Вони ідеально підходять для перших і других страв. Надають колір, запах і смак свіжого часнику.

Часник, петрушку і кріп господиня вирощує у теплицях, але починалося все з полуниці. «Ми — звичайна сім'я, з села Нове Місто, що на Львівщині. Але одного дня ми вирішили ризикнути і тепер ми — «Полуничні пагорби». У нашому регіоні стартував проєкт «Cowboyky: Український дикий захід». «Полуничні пагорби» ми створили в рамках проєкту.

«Я є мрійницею, яка вирішила втілити мрію і заснувати сімейну справу, вона була б неможливою без підтримки моїх найрідніших людей: коханого чоловіка, доньки і сина», — додає Світлана. ‍‍‍


AgroPortal.ua за матеріалами Seeds