«Після довгих роздумів про доступну весняну зелень для сушіння, нашим вибором стали часникові стрілки. Як і кожна господиня я їх позбувалася. Але потім подумала: «А що буде, якщо їх засушити? Ми нарізали їх дрібненько і висушили. Запах залишився неймовірний, щойно зірваного! Стрілки часнику повністю зберегли свій насичений зелений колір і, що дуже важливо — всі вітаміни і біологічно активні речовини», — розповідає господиня.
На відміну від часнику, часникові стрілки не мають шкідливих ферментів, які впливають на підшлункову залозу, вмісту вітаміну «С» мають набагато більше ніж пір'я цибулі, заліза більше ніж яблуко, а ще вони низькокалорійні і допомагають спалювати підшкірний жир.
Тому їх сміло можна вживати в їжу. Вони ідеально підходять для перших і других страв. Надають колір, запах і смак свіжого часнику.
Часник, петрушку і кріп господиня вирощує у теплицях, але починалося все з полуниці. «Ми — звичайна сім'я, з села Нове Місто, що на Львівщині. Але одного дня ми вирішили ризикнути і тепер ми — «Полуничні пагорби». У нашому регіоні стартував проєкт «Cowboyky: Український дикий захід». «Полуничні пагорби» ми створили в рамках проєкту.
«Я є мрійницею, яка вирішила втілити мрію і заснувати сімейну справу, вона була б неможливою без підтримки моїх найрідніших людей: коханого чоловіка, доньки і сина», — додає Світлана.
AgroPortal.ua за матеріалами Seeds