«Дуже висока кухня» — новий ресторан у Львові від холдингу емоцій !FEST. Він розташований на п’ятому поверсі Венеційської кам’яниці, що на площі Ринок.

Концепція

Головна особливість «Дуже високої кухні» — тут немає меню та офіціантів, лише кухарі та технічний персонал. Замість того щоб обирати страви зі списку, гості повинні спілкуватися з кухарем, який допомагає визначитися із замовленням. Із гостем обговорюватимуть очікувані інгредієнти та спосіб приготування страви, а також розмір порції. Відповідно до них кухар зорієнтує вас у ціні за спеціальною шкалою від 50 до 1000 гривень.

У закладі працюватимуть команди кухарів, які пройшли внутрішню школу холдингу !FEST. Туди можна було потрапити лише після відбору та співбесіди. Семеро найкращих випускників школи працюватимуть зі своїми командами у «Дуже високій кухні». Учасники команд змінюватимуть одне одного на різних процесах, зокрема і в роботі з гостями.

Ще одна особливість ресторану — музика. Тут вмикатимуть музику з вінілів через рупорні колонки роботи львівських майстрів Леоніда та Андрія Фляків. Окрім того, працюватиме крамничка платівок і програвачів. Плейлист обіцяють не робити статичним — кожен охочий зможе попросити ввімкнути вподобаний вініл.

Локація

«Дуже висока кухня» — це гра слів, яка натякає як на рівень страв, так і на локацію ресторану. Це п’ятий поверх, безпосередньо під дахом Венеційської кам’яниці на площі Ринок, де розташовані два інші відомі ресторани холдингу — «Криївка» та «Найдорожча ресторація Галичини». Заклад має велику основну залу та меншу, де розташований бар і гардероб. Наприкінці січня планують відкрити «зимово-літню терасу».

Інтер’єр ресторану спланований так, аби зосередити увагу на великій відкритій кухні, на вході до якої поставили дві великі рупорні колонки. Оздобили зали таким чином, щоб підкреслити те, що це приміщення — стрих, тобто горище. Для цього встановили арт-інсталяцію у вигляді павутини та композицію світильників у формі голубника.

Стільці та столи — вінтажні. У правому куті зали облаштували дитячий куточок, який планують допрацювати згодом. У малій барній залі — вінтажні канапи. У цій зоні немає музики для зручності у спілкуванні.

Кухня і бар

Ресторан не має чітких обмежень за інгредієнтами чи видами страв. Немає тут і стандартних заготовок. Єдиний виняток — готові позиції закусок і десертів. Увагу зосередили на локальних продуктах, однак трапляються екзотичні інгредієнти на зразок копченої акули чи ската. Відсутність меню дає змогу кухарям балансувати між тим, чого хоче гість, і тим, що йому можуть запропонувати, кажуть у «Дуже високій кухні».

Замовлення страви відбувається так: до гостя підходить один із кухарів, які наразі чергують у залі, і починає розпитувати. У першу чергу обирають тип страви: салат або основна страва. Тоді переходять до головного інгредієнту і визначають, це буде м’ясо, риба або щось інше. Обов’язково уточнюють, чи є алергії або просто антипатії до тих чи інших продуктів. Обговорюють і розмір порції — можна замовити зовсім невелику страву, якщо вирішили просто перекусити, або щось справді велике.

Якщо ви замовляєте щось, чого ресторан не може запропонувати зараз, кухар пропонує альтернативу. Наприкінці процесу кухар вказує на позначку на спеціальній шкалі, залежно від обраної страви та розміру порції. Під час вечері кухарі неодмінно цікавляться, чи смакує страва, та реагують на відгуки.


AgroPortal.ua за матеріалами The-village.com.ua

Мультимедіа