Апостол очолив комітет по боротьбі з рейдерством в АПК

14 вересня 2016, 14:30 2564

Асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) ініціювала створення громадського Комітету по боротьбі з рейдерством в АПК, головою якого обрали радника міністра внутрішніх справ Михайла Апостола.

Про це інформує прес-служба АФЗУ.

За словами Михайла Апостола, комітет має запрацювати на початок жовтня 2016 р. Його завданням буде запобігати масовим рейдерським випадкам, що зумовлені недосконалим законодавством. Адже, з одного боку, це законодавство полегшило переоформлення речових корпоративних прав власників підприємств, а з іншого — спростило аферистам і шахраям можливість переоформляти право власності на ці підприємства, пояснив він.

«Можливо, це буде додаткова юридична компанія, або група швидкого реагування, яка складатиметься з різних спеціалістів. До неї увійдуть юристи, адвокати, нотаріуси, колишні і теперішні співробітники Держземагенства, правоохоронні органи, аби швидко реагувати та вирішувати такі випадки. Якщо станеться так, що хтось спробує незаконно переписати у реєстратора право власності з конкретної фірми на іншу, то навіть за 1-2 дні при швидкому реагуванні цього можна не допустити і таким чином значно зменшити кількість таких випадків. Запустити цей Комітет потрібно якнайшвидше, бо подібні випадки відбуватимуться ще місяць-два, аж до збирання кукурудзи, потім це явище притихне», — зазначив говова комітету.


Для довідки: Михайло Апостол — громадський і політичний діяч, народний депутат України, член Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» від 2005 р. Радник голови МВС Арсена Авакова.