В Україні на ринку курятини протягом 2023 року втримається тенденція поступового зростання цін, котра збережеться й надалі.
Таку думку в телеефірі висловив аналітик «Українського клубу аграрного бізнесу» Максим Гопка.
Він зазначив, що головними елементами, що впливають на собівартість виробництва, є:
Максим Гопка пояснив, що зараз будуть продаватися запаси курятини, які вироблені за рахунок дешевшої електрики, а вже через місяць розпочнеться зростання цін.
«До осені не варто очікувати стрімкого зростання цін на м’ясо курятини. У короткостроковій перспективі, ближче до осені, курятина подорожчає в межах до 5%», — вважає експерт.
За його словами, збільшення акцизу на пальне підніме ціни на курятину для кінцевого споживача на 1-1,5% за рахунок зростання витрат на логістику.