На Чернігівщині створять демоферму

11 червня 2022, 09:20 3309

Створення демонстраційної ферми в регіоні було необхідністю, адже Чернігівщина постраждала внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України, й виробники молока як ніколи потребують допомоги не тільки в плані забезпечення необхідними матеріалами, а й у нових знаннях для ефективного відновлення молочарства в області.

Про це розповіла виконавчий директор ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» Світлана Жаглова.

Відзначається, що спілка підписала меморандум про співпрацю із СВК «Полісся», і це стало першим кроком у реалізації проєкту «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині», який буде реалізовуватися за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program.

«Ми давно слідкуємо за розвитком СВК «Полісся», адже наші фахівці вже певний час консультують кооператив із технологічних питань. Проте справжнім поштовхом для більш тісної співпраці стала ініціатива з упровадження проєкту з розвитку сімейних ферм на Чернігівщині. Оскільки ми вже знали, наскільки сумлінно до ведення господарства ставляться в СВК «Полісся», тож саме на його базі було прийнято рішення створити демоферму», — зазначає Світлана Жаглова.

«Ми дуже вдячні й ГС «ІФК», й проєкту за можливість стати своєрідним майданчиком для навчання та розвитку дрібних виробників молока в регіоні. Ми сподіваємось, що ця ініціатива буде заохочувати домогосподарства створювати сімейні ферми та об’єднуватись задля покращення якості та безпечності молочної продукції», — зазначають у кооперативі.