Частка молока від присадибного сектору продовжує стрімко скорочуватись.
Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока з посиланням на дані Держстату.
Так, за три квартали 2022 року присадибне молоко в структурі надходжень на переробку зайняло лише 14,6%, тоді як частка промислового молока (від молочно-товарних ферм) сягнула 85,7%. При цьому 68,7% склала сировина «екстра» та вищого ґатунків і майже третина (27,9%) — першого ґатунку.
В асоціації привітали рішення відкласти перехід на харчову переробку виключно молока-сировини вищого та «екстра» гатунків, який тепер має відбутися через рік з дня припинення воєнного стану (замість «з 01 січня 2023 року»), а перехід виключно на переробку молока гатунку «екстра» — через 2 роки з дня припинення або скасування воєнного стану (замість «з 01 січня 2024 року»).