Ціни на лохину продовжують знижуватись попри завершення сезону

12 серпня 2024, 14:26 16492

Сезон реалізації лохини місцевого виробництва в Україні поточного року завершиться раніше звичайних термінів через особливості погодних умов.

Про це повідомляє EastFruit із посиланням на гравців ринку.

За словами садівників, нинішнього року сезон продажів лохини в українських господарствах стартував у середньому на два тижні раніше, що було пов’язано з теплою і відносно м’якою весною. Водночас завершення сезону вони прогнозують також у більш ранні терміни. Крім усього іншого, цьому сприяють підвищені температури в більшості регіонів, що прискорює темпи дозрівання ягоди.

Зазначається, що сьогодні більшість садівників пропонують до продажу залишкові партії лохини. Але, попри скорочення пропозиції цієї ягоди на ринку, відпускні ціни продовжують знижуватися другий тиждень поспіль. За словами самих виробників, така ситуація пов’язана з низькими якісними характеристиками лохини через спекотну і посушливу погоду. Також варто зазначити, що попит у даному сегменті утримується на досить низькому рівні, що також сприяє здешевленню ягоди.

Зокрема, наразі українські виробники відвантажують лохину по 70–130 грн/кг ($1,71-3,17/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше.

Зазначимо, що сьогодні ціна на лохину в Україні вже опустилася до рівня минулого року. При цьому садівники не відкидають, що змушені будуть і далі поступатися в ціні, якщо попит не активізується.