Польські сховища вздовж кордону заповнені експортною ягодою з України. При цьому в поляків і своєї вистачає.
Про це розповіла голова асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна, пише AgroTimes.
«Затоварені нашою ягодою й польські переробні підприємства, які співпрацюють з українськими», — додала вона, пояснюючи, що з початку війни багато хто вивіз свої залишки до ЄС, здебільшого до Польщі.
Щоб зберегти урожай, багатьом господарствам довелося вкластись у генератори, щоб мати енергонезалежність. Також продукцію розподілили між різними складами у цілях безпеки, багато підприємств повністю перейшли до роботи у нічні зміни, наприклад, у Кременчуці.
Також Кухтіна відзначила, що проблеми з робочою силою виникали в українських ягідників залежно від регіону — це дуже залежало від внутрішньої міграції. В деяких регіонах почали працювати нові люди — внутрішньо переміщені особи, для яких довелося проводити навчання, та деякий час ефективність праці там була трохи нижчою.