З виноробні Трубецького росіяни викрали столітні вина

16 грудня 2022, 13:20 3760

За кілька годин після початку повномасштабного вторгнення росії виноробня князя Трубецького, виноградники й уся територія опинилися під окупацією. Це вже третя війна, яку переживає шато. І перша, яка його намагалася зруйнувати.

Про це The Village Україна розповів керівний менеджер виноробні Андрій Стрілець.

Херсонське село Веселе, у якому розташована виноробня, сьогодні деокуповане.

«Постраждала будівля історичного шато та будинки на території. Вкрадено обладнання та меблі ресторану, готелю, офісу, магазину. росіяни повністю розграбували колекцію вин, яку збирали кілька поколінь. Викрали сім пляшок вина, які зберігалися від початку 20 століття, ще з часів князя Трубецького. Вина, які перебували на витримці, також зникли», — підкреслює Стрілець.

Керівник виноробні розповідає, що колеги по виноробному бізнесу пропонували скористатися їхніми виробничими потужностями для продовження виробництва вин.

«Від колег були пропозиції виготовляти вино на їхніх виноробнях, але наш виноградник — теруар, унікальна зона, яка вже протягом 120 років показує унікальні властивості. Створювати наші вина з виноматеріалів не з нашого теруару — не відповідає філософії нашої виноробні. Ми вирішили, що до звільнення виноробні виробляти вино на інших виноробнях не будемо», — додає Андрій Стрілець.