Україна запропонувала Китаю створити ЗВТ

08 листопада 2018, 16:24 1720

Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і  торгівлі Степан Кубів запропонував Китаю розпочати консультації щодо передумов створення зони вільної торгівлі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку за результатами зустрічі Кубіва з віце-прем»єром Держради Китаю Лю Хе.

Учасники зустрічі зосередили обговорення на розширенні торговельно-економічної співпраці Україна-Китай, як у межах наявних можливостей, так і створення нових інструментів.

Кубів зауважив, що після тривалої перерви у роботі міжурядової комісії зі співробітництва Україна-Китай вдалося відновити її діяльність. Це дало суттєвий позитивний поштовх для активізації співпраці між країнами та нарощування обсягів торгівлі та кооперації між підприємствами Китаю та України.

Степан Кубів також додав, що для більш глибокого розвитку співпраці і торговельно-економічної взаємодії Україна-Китай слід розпочати роботу над ширшими можливостями для торгівлі між країнами.

«За кілька років Україна суттєво розширила власну мережу преференційних режимів торгівлі. Маємо нову угоду про вільну торгівлю з Канадою, завершили переговори про вільну торгівлю з Ізраїлем, завершуємо переговори з Туреччиною. Ми бачимо ефективність цих угод, тож пропоную розпочати спільні українсько-китайські консультації щодо передумов створення зони вільної торгівлі Україна-Китай», — підкреслив Степан Кубів.