Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Миколаївської ОДА.
Відзначається, що у структурі виробництва харчових продуктів у Миколаївській області провідне місце посідає переробка та консервування фруктів і овочів, виробництво олії та тваринних жирів, виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів, виробництво молочних продуктів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів.
Експорт продукції сільського господарства та продуктів її переробки за 11 місяців 2020 року склав $1,4 млрд, питома вага якої у загальнообласному експорті товарів становила 71,6% та 3,2% до загальнодержавного експорту такої продукції.
У структурі експорту продукції рослинництва зернові культури склали 50,0% ($996,0 млн). Найбільші обсяги експорту здійснювалися до країн Європейського Союзу та Азії.
Експорт харчових продуктів склав $211,8 млн, з них: $111,2 млн жирів та олії тваринного або рослинного походження та $100,6 млн готових харчових продуктів (продукти переробки овочів, різні харчові продукти, алкогольні та безалкогольні напої та оцет, залишки та відходи харчової промисловості). Питома вага у загальнообласному експорті становить 10,5%.
Найбільші експортні поставки продуктів із переробки відбулися до Молдови, США, Панами, Німеччини, Греції, Мальти, Британії, Хорватії, Гонконгу, Китаю, Японії, Сінгапуру, Кореї.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua