Уряд спрямує 1 млрд грн на розвиток сільської медицини

20 червня 2018, 14:49 3745

Уряд прийняв рішення про направлення в регіони субвенції розміром 1 млрд грн на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості.

Кошти будуть спрямовані на розвиток інфраструктури первинної медичної допомоги, в тому числі і закупівлю необхідного медичного обладнання. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонрозвитку.

Субвенція розподіляється між областями пропорційно чисельності сільського населення, що проживає у відповідному регіоні. Також субвенція передбачає співфінансування проектів з місцевих бюджетів в розмірі 10%.

«Мінрегіон спільно з Міністерством охорони здоров'я розробив методику формування здатних мереж і напрацював рекомендації по інфраструктурі первинної медичної допомоги в сільській місцевості. На сьогодні з областями вже узгоджена і затверджена проектна здатна мережу медичних закладів первинної допомоги, що складається з 3992 амбулаторій та ЦПМСД. Крім інфраструктури, амбулаторії повинні бути забезпечені і необхідним сучасним обладнанням, яке може здійснювати не тільки аналіз даних, але і записувати їх і передавати за допомогою телемедицини. Адже нам потрібна не тільки іншу якість приміщень, а в першу чергу, якісне надання первинної допомоги в сільській місцевості », — підкреслив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Субвенція розподіляється між областями пропорційно чисельності сільського населення, що проживає у відповідному регіоні. Субвенція також передбачає співфінансування проектів з місцевих бюджетів в розмірі 10%.

Загалом, субвенція на розвиток медицини в сільській місцевості становить 5 млрд грн. У грудні 2017 року уряд прийняв рішення про направлення 4 млрд грн на розвиток інфраструктури первинної медичної допомоги на селі.