Попри наближеність до кордону з агресором фермери розширюють лавандові поля

23 липня 2022, 13:30 3570

Джерело фото: Суспільне

На фотосесію у лавандовому полі в Угроїдах (Сумська область) кілька років поспіль приїжджала велика кількість відвідувачів. Однак у 2022 р. через близькість до кордону з росією — 10 км — люди бояться відвідувати селище.

Про це розповіла власниця лавандового поля Світлана Ганночка, пише «Суспільне».

«Коли почалася війна, ми вирішили залишитись все-таки тут, в Україні, хоч і речі були зібрані», — зазначає Світлана.

За її словами, від народження лавандової мрії до нинішнього квітучого поля пройшло майже десятиліття. Тож Світлана Ганночка і Віктор Биценко не лише не наважились покинути свою лаванду, а й мають надію закласти більшу ділянку на 2023 р.

«Є у нас такий задум, такі плани, є вже маленькі саджанці, які підростають. І на наступний рік у нас буде (я сподіваюсь, що ми його засадимо) велике поле недалеко звідси», — розповідає Світлана.

Близькість кордону і статистика обстрілів Краснопільської громади не додають оптимізму і сподівань на те, що держава страхуватиме ризики підприємців.

«Ніхто не страхує, так само як і ніхто не може дати зараз якихось гарантій безпеки й реалізації планів. Але я оптиміст. Я шукаю різні варіанти, сподіваюсь на те, що після нашої перемоги будуть різні програми, буде поштовх якийсь, підтримка», — зазначає Світлана Ганночка.

Власниця лавандового поля дотримується правила, що для здійснення мрії потрібна її візуалізація. Вона у своїй уяві малює перемогу України й свою велику лавандову ферму.