Планується додатковий етап конкурсу бізнес-ідей Роби своє

13 серпня 2022, 09:50 2583

Зважаючи на актуальність напряму енергоефективності в нинішніх реаліях, Благодійний фонд «МХП — Громаді» ініціює додатковий етап конкурсу, орієнтований саме на проєкти з енергоефективності, та планує визначити ще пул переможців у найближчі два місяці.

Про це повідомляють організатори конкурсу.

Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП

Нам важливо, щоб економіка України розвивалася, а вона складається не лише з великих компаній, а й з малого бізнесу. Тому ми б дуже хотіли, щоб поряд із нашою компанією зростали інші сильні компанії, навіть конкуренти, адже конкуренція — це завжди підвищення якості продукції. В нашої держави є потенціал, і компанія МХП готова стимулювати цей потенціал. Благодійний фонд «МХП — Громаді» готовий допомагати це робити та йти в партнерство й разом із партнерами прискорювати ці процеси. Ми готові навколо себе формувати сильних і конкурентних виробників. Адже поряд із сильними стаєш сильнішим і ти.

Початковий кошторис конкурсу «Роби своє» — 3,5 млн грн, але зважаючи на велику кількіть заявок з якісними проєктами, керівництво Фонду «МХП — Громаді» ухвалило рішення про збільшення бюджету до 5 млн грн. Таким чином, в історію конкурсу в 2022 р. потраплять 62 проєкти, автори яких отримають фінансування та почнуть розвивати свою справу.

Організатори також додають, що конкурсанти, які не стали переможцями, отримають доступ до навчання та комунікації з фахівцями, за потреби — допомогу в реєстрації юридичної чи фізичної особи-підприємця, рекомендації щодо участі в інших грантах.


Для довідки: конкурс «Роби своє» має багаторічну історію, адже започаткований ще в 2016 році, мав назву «Село. Кроки до розвитку» та був зорієнтований на сільські території в окремих областях. Ідея конкурсу полягала в стимулюванні розвитку сільських територій шляхом надання грантів на реалізацію мікро-бізнес-проєктів із визначеною тематикою, що стосувалася екології та енергоефективності.