Багато українських підприємств уже зараз відповідають європейським стандартам якості та безпеки продукції. Вони впровадили систему HACCP, модернізували виробничі лінії та обладнання, а також проводять регулярний контроль якості продукції.
Про це повідомила координаторка Євроінтеграційного комітету Єлизавета Святківська у коментарі «БізнесЦензор».
За її словами, ці підприємства зможуть без проблем адаптуватися до нових вимог законодавства ЄС, частина з них має єврономер та право експортувати до ЄС.
«Але, з іншого боку, значна частина українських молокопереробних підприємств потребує оновлення та модернізації. Їм необхідно впровадити нові технології, підвищити рівень санітарії та гігієни, а також сертифікувати свою продукцію відповідно до європейських стандартів. Цей процес потребує значних інвестицій, яких багато підприємств не мають», — пояснює Святківська.
На її думку, головними каменями спотикання бізнесу на шляху до євроінтеграції є: