Дунайські порти зможуть перевалювати до 25 млн т зерна

29 серпня 2022, 09:59 2255

В напрямку українських дунайських портів (Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ) через гирло Бистре та румунський канал Суліна 27 серпня пройшли 11 суден загальним обсягом 45 тис. т. Це рекордний показник з 24 лютого — початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури.

«Із березня нам уже вдалось перевезти через дунайські порти понад 4 млн т зерна — на даний момент це більше, ніж усіма іншими видами транспорту. Динаміка збільшення суттєва. Якщо в березні наші порти обробляли на експорт тільки 16,5 тис. т агропродукції, то вже в липні показник склав майже 1,4 млн т», — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, за умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо збільшити їхню потужність до 25 млн т вантажів на рік.

У той же час ДП «Адміністрація морських портів України» повідомляє, що за 26 днів роботи «зернового коридору» в межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів вийшло 44 судна, які вивезли понад 1 млн т агропродукції до 15 країн світу.