Біля Рені хочуть побудувати виключно вантажний пункт пропуску

18 жовтня 2023, 11:12 1435

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури має намір збільшити пропускну спроможність ПП «Рені» з нинішніх 40 до 300 вантажних транспортних засобів на добу.

Про це розповів заступник міністра Сергій Деркач в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми вже готові розпочати проєктування пункту пропуску «Рені». Проте є питання щодо дороги, і ми будемо з ним звертатися до Євросоюзу. Наразі шлях, який веде до Рені, має по одній смузі в кожному напрямку. Цього недостатньо. Там потрібно збудувати як мінімум ще одну смугу, а то й дві, й тоді в нас буде гарний пункт пропуску», — сказав Деркач.

За його словами, є домовленість із молдовською стороною щодо розвитку ПП «Рені-Джурджулешти-Галац».

«Хочемо побудувати спільний пункт пропуску на території України — «Рені». Маємо перемовини з Румунією про те, що в Галаці буде одразу їхній пункт пропуску, а молдовська частина буде виключно транзитною. Це значно пришвидшить час проходження вантажів», — уточнив заступник міністра.

Також, за його словами, розглядається питання, щоб ПП був виключно для комерційного транспорту, і через нього перетинали кордон виключно вантажні транспортні засоби, а також, можливо, автобуси. Приватний транспорт планується перенаправити на інші найближчі пункти пропуску, щоб розвантажити «Рені» й дати можливість проїжджати тільки вантажному транспорту.