Крім цього, за допомогою біології вони експериментують з мікробами для створення біологічного середовища, в якому рослини зможуть розкрити максимальний потенціал росту, а ґрунти при цьому будуть виснажуватися значно менше, повідомляє компанія Baker Tilly.
Як зазначається, Indigo Agriculture розробляє технологію підсилення здоров'я рослин за допомогою мікроорганізмів. Спеціально для цього компанія намагається за допомогою розшифровки коду ДНК виявити найбільш корисні для здоров'я рослин мікроби.
«Асортимент продукції Indigo включає насіння кукурудзи, сої, пшениці, бавовни та овочів із мікробним покриттям. Така обробка допомагає культурам витримувати випробування навколишнього середовища: посуху, нестачу води чи низький рівень азоту в ґрунті. Крім того, підвищується стійкість до хвороб і шкідників», — говориться у повідомленні.
Найостанніші дослідження компанії показали, що після обробки врожайність кукурудзи збільшилася в середньому на 45% в регіонах, які отримували тільки 50% середньої кількості опадів. У деяких районах збільшення врожайності досягало 77%, додали у Baker Tilly.
Щоб фермери не боялися використовувати насіння, розроблене Indigo Agriculture, компанія буде укладати з ними контракти, надаючи їм насіння на початку сезону, а потім купуючи їх урожай за гарантовану ціну з премією.
Разом з тим, Benson Hill розробила CropOS — платформу, що за допомогою аналізу великих даних і машинного навчання прогнозує, яке саме насіння дасть бажані характеристики. Головна мета CropOS — надати селекціонерам і дослідникам передовий інструмент для роботи з генетикою рослин. Якщо раніше тільки найбільші агрокомпанії могли дозволити собі експерименти з геномом сільськогосподарських культур, то завдяки CropOS цим зможуть займатися навіть невеликі господарства. Більше того, технологія компанії дозволяє зробити це за кілька тижнів, замість очікувати кілька сезонів.
«Тепер не потрібно обмежувати себе парниками, ділянками поля або сезонами — користувачі CropOS одразу задають бажаний результат і використовують технологію платформи, щоб визначити ті гени, з якими вони, найімовірніше, зможуть його досягти», — повідомляє Baker Tilly.
У свою чергу, компанія Inocucor виробляє біологічні стимулятори для сільського господарства, використовуючи запатентований процес ферментації для поєднання декількох штамів бактерій та дріжджів. Увага компанії зосереджена на створенні мікробних консорціумів — комбінацій бактерій, дріжджів і цвілі, які, зазвичай, не співіснують у природі. Головна мета — природне підвищення врожайності та відновлення ґрунту. У компанії вже готові два ринкових продукти, які мають на меті посилення росту сільськогосподарських культур: Synergro — формула з живими клітинами для високоякісних продуктів, таких як суниця, помідори, салат і броколі; Synergro Free — безклітинне біологічне добриво для товарних сортів, таких як соя, кукурудза та пшениця.