Якісна картопля йде на зберігання

23 жовтня 2022, 14:15 3067

Ціни на картоплю в Україні знижуються з огляду на збір урожаю, що розтягнувся через дощі.

Про це повідомляє EastFruit.

На сьогодні ціна на картоплю озвучується виробниками в межах 4-7 грн/кг ($0,11-0,19/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше.

«При цьому купити картоплю високої якості в достатніх обсягах, як і раніше, нелегко, а ціни на неї озвучуються в максимальних межах цінового діапазону. Виробники, які мають у своєму розпорядженні таку картоплю, вважають за краще закладати її на зберігання, чекаючи цього року на позитивну динаміку цін у зимовий та весняний періоди», — зазначають експерти.

Водночас на ринку з'явилося дуже багато картоплі низької якості, яка не підлягає зберіганню. Фермери готові продавати її за порівняно низькою ціною, оскільки в іншому випадку їм доведеться зазнавати величезних втрат. На сьогодні картоплю невисокої якості можна придбати від 2 грн/кг ($0,05/кг).

Попри зниження цін картопля в Україні пропонується до продажу фактично за такою самою ціною, що й рік тому. При цьому більшість виробників не погоджуються знижувати ціни й вважають за краще припиняти продаж картоплі, очікуючи зростання цін у даному сегменті вже приблизно через місяць.