Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».
«Кооператив націлений на вирощування італійських сортів фундука, зокрема Тонда ді Джіффоні та Мортарелла. На Волині їх лише почали освоювати. Але це перспективні сорти, які дають хороший врожай значно раніше, ніж польські аналоги. До того ж, вони вважаються десертними — їх використовують у виробництві шоколаду та інших солодощів. Цей горіх є дорожчим від решти європейських сортів», — йдеться у повідомленні центру.
На Волині такого фундука вже висаджено близько 25 га. З них у зазначеному кооперативі — 12 га (близько 10 га у господарства «Агроорганік» і 2 га — у «Мельників сад»).
«Волинські фермери об'єдналися, щоб формувати товарні партії продукції для експорту в ЄС, закупівлі посадкового матеріалу», — додали в центрі.