В Україні представлять інсектицид для авіазастосування

24 червня 2024, 13:50 914

Ринок розвитку дронів в Україні почався 2021 року з десикації соняшнику і з того часу став активно розвиватися. Вже цього року парк українських дронів складає приблизно 1 тис. одиниць.

Про це розповів СЕО сервісної компанії AGRONIX Микола Черняк. 

propData.content.image
Микола Черняк, СЕО сервісної компанії AGRONIX

Дрони стали невід’ємною частиною агро, і збільшення ринку дронів завдячує зростанню потреб аграріїв. Наприклад, потреба у обробці кукурудзи дронами зумовлена висотою самої кукурудзи (2,5-4 м) під час льоту метелика, що унеможливлює використання причіпних обприскувачів.

Він додає, що водночас є і лімітуючі фактори, наприклад, відсутність зареєстрованих препаратів для авіавнесення, яких на ринку до цього часу представлено не було. Але вже 2024 року компанія FMC планує представити ринку інсектицид для обробки кукурудзи, який матиме реєстрацію для авіазастосування.

«Препарат Вантакор™ (д.р. 600 г/л хлорантраніліпролу) є потужним модернізованим препаратом на основі молекули Rynaxypyr®, що має унікальну висококонцентровану формуляцію, яка призначена для використання зменшених норм робочого розчину для контролю основних шкідників ряду лускокрилих, тому ідеально підходить для використання за ультрамалооб’ємного застосування», — зазначають у компанії.

Дослідження FMC в Україні щодо застосування Вантакор™ за ультрамалооб’ємного внесення продемонстрували ефективність навіть за застосування норм робочого розчину у 8 л/га. За такої норми рівень пошкодження рослин порівняно з ушкодженими рослинами не перевищував рівня ЕПШ (менше 10% уражених гусеницями рослин проти 40% на менших нормах виливу води). Тому для досягнення ефективності під час використання інсектициду за внесення дронами рекомендується використовувати не менше ніж 8 л/га робочого розчину, а під час використання Вантакор™ за наземного обробітку достатньо 100 л/га робочого розчину.  

Для більш детальної консультації щодо придбання та застосування інсектициду звертайтеся до регіональних представників компанії FMC.