Названо найбільш дієві методи боротьби з лускокрилими на кукурудзі

26 червня 2024, 11:15 843

Насичення сівозміни кукурудзою в попередні роки та мінімізація інтегрованого захисту призводять до збільшення втрат урожайності культури насамперед від шкідників. За різними даними, втрати урожаю від шкідників можуть становити від 12 до 25%.

Про це розповідають фахівці компанії FMC.

Загалом на кукурудзі налічується близько 190 видів шкідливих комах. Але одними з найбільш поширених є шкідники ряду лускокрилих, а саме: стебловий метелик, бавовникова совка та лучний метелик. 

У компанії FMC для моніторингу льоту перелічених шкідників радять використовувати комплексний підхід. Зручними інструментом для цього є моніторингові пастки. Компанія FMC пропонує своїм клієнтам доступ до моніторингової системи Arc™ farm intelligence, яка дозволяє фермерам у режимі реального часу отримувати інформацію про заселення посівів шкідниками, а також прогнози щодо їхньої популяції. Крім цього, обов’язковими є польові огляди полів для виявлення яйцекладки та пошкодження рослин гусеницями. 

Експерти компанії також наголошують, що найбільш дієвим методом контролю лускокрилих шкідників є контроль інсектицидами. 

«FMC у своєму портфоліо має досить широкий спектр продуктів для боротьби з даними шкідниками, зокрема продукти на основі молекули Rynaxypyr® (хлорантраніліпрол). Дана молекула — це перша і найпотужніша діюча речовина з групи антраніламідів. У світі й на українському ринку дана діюча речовина більш відома як препарат Кораген®», — зазначають у компанії.

Також у FMC звертають увагу, що останніми роками, крім традиційного наземного обприскування, аграрії почали використовувати й інший спосіб обробітку культур — аеровнесення, або ж внесення дронами. 

Так, за даними сервісної компанії AGRONIX, у 2022-2023 роках саме дронами було оброблено 2,3 млн га. Серед найбільш популярних обробок  інсектицидний обробіток кукурудзи (близько 300 тис. га), десикація та фунгіцидний захист соняшнику. 

Для більш детальної консультації щодо придбання та застосування інсектициду звертайтеся до регіональних представників компанії FMC.